Wijnelarij Spaarndam

Wijnen met een verhaal, exclusief voor iedereen

Voor dit jaar waren de plannen al helemaal gemaakt. Er waren al diverse data gepland voor proeverijen en we zouden op enkele markten en wijnfeesten vertegenwoordigd zijn. Maar alles werd gecanceld, zelfs het evenement van Dijk van een Dorp, waar wij vanwege aangescherpte maatregelen in oktober geen proeverij meer konden organiseren. Gelukkig zijn er veel Spaarndammers die al eerder kennisgemaakt hebben met onze wijnen en wij zien ze geregeld (online) terugkomen.

Want Wijnelarij bestaat al 7 jaar, gevestigd in ons mooie Spaarndam. En we bieden onze wijnen op een lekkere eigentijdse manier aan. Deels via internet, maar ook via persoonlijk contact. Wijnelarij is laagdrempelig en levert een persoonlijk service. Steeds meer klanten bestellen via de website, via een appje of een mailtje, waarna de wijn wordt toegestuurd. Anderen komen even langs om de bestelde wijnen op te halen, gewoon thuis bij de achterdeur. Lekker makkelijk.

Het assortiment bestaat momenteel uit wijnen uit Frankrijk, Italië, Spanje en Zuid-Afrika. Dit wordt aangevuld met mousserende wijnen uit Hongarije. Deze (zeer aantrekkelijk geprijsde) ‘bubbels’, worden heel goed ontvangen en kunnen vele Champagnes moeiteloos aan. Velen uit het dorp genieten bij gelegenheden van deze zeer goede bubbel.

Ook kijk ik naar de exclusiviteit van een wijn en kies de parels uit gebieden die niet ruim vertegenwoordigd zijn in Nederland. Denk daarbij aan Bergerac en Lirac.

Bergerac is gelegen ten oosten van Bordeaux. Wij vonden er een klein wijnhuis in de gemeente Saussignac met een mooie serie wijnen, waar we sinds kort enkele nieuwe wijnen aan toe kunnen voegen. Een hele mooie mousserende wijn van Chateau de Fayolle; echt een pareltje en heel aantrekkelijk geprijsd. Heel erg mooi voor de komende feestdagen! Ook een droge witte met een korte hout opvoeding van 5 maanden is toegevoegd aan het assortiment

Lirac is een Crus de Côtes du Rhône en de rode wijnen worden vaak gezien als een kleine Chateauneuf-du-Pape. Maar zijn verfijnder en iets frisser, zonder de diepgang te verliezen. De witte en rose wijnen zijn ook van uitstekende kwaliteit, ook geschikt tijdens de feestdagen.

Van Domaine Castel Oualou bieden wij de rode, witte en de rosé wijnen aan.

Het assortiment bestaat momenteel uit wijnen uit Frankrijk, Italië, Spanje en Zuid-Afrika. Dit wordt aangevuld met mousserende wijnen uit Hongarije. Deze (zeer aantrekkelijk geprijsde) ‘bubbels’, worden heel goed ontvangen en kunnen vele Champagnes moeiteloos aan. Velen uit het dorp genieten bij gelegenheden van deze zeer goede bubbel.

Naast wijn leveren wij ook Italiaanse olijfolie van uitmuntende kwaliteit. Uiteraard niet om in te bakken, maar heerlijk over de salade, in de soep en over gegrilde groenten, vis en vlees.

Mijn eigen import staat garant voor de exclusiviteit maar het houdt de wijnen bij Wijnelarij toch bereikbaar voor iedereen. Iedereen kan daardoor genieten van een eerlijk en bijzonder glas wijn, gemaakt en geleverd door mensen met passie voor het vak.

Eindejaaractie

En om het nóg makkelijker te maken: op vertoon van deze pagina ontvangt u 15% korting bij bestelling van minimaal 1 doos wijn van onze eigen importwijnen (Bergerac en Lirac). Combineren mag. Bestellen via de website? Gebruik dan kortingscodeDORPSORGAAN-2020”. Bovendien krijgt u nu een echt kelnersmes cadeau bij bestelling vanaf 6 flessen. Fijne feestdagen!

Wijnelarij Spaarndam | Jan van Geemstraat 1, Spaarndam | www.wijnelarij.nl | info@wijnelarij.nl