Valanalyse

Ben of kent u iemand die de afgelopen maanden gevallen is? Of heeft u moeite met lopen, balans houden of bewegen? Dan zijn wij opzoek naar u!

In Nederland komt iedere vijf minuten een 65-plusser zo ernstig ten val, dat een behandeling op de Spoedeisende Hulp nodig is. Naast uiteraard het persoonlijk ongemak, neemt hierdoor de druk op de zorg enorm toe.  Wist u dat het breken van een heup na een val in veel gevallen lijdt tot overlijden? Dat moet natuurlijk zo goed mogelijk voorkomen worden.

Factoren die invloed hebben op uw kans op vallen zijn: horen, zien, medicijngebruik, bloeddruk, omgeving, schoeisel, kracht, balans en uw mobiliteit. Om hier een goed beeld van te krijgen kunnen we al deze factoren bij u in kaart brengen door middel van een Valanalyse. Deze analyse bestaat uit een vragenlijst met aanvullend een aantal testen. Vervolgens krijgt u uitgebreid advies dat kan bestaan uit een aanpassing in huis tot een cursus om het balans en de spierkracht te verbeteren. De Valanalyse zal in veel gevallen worden vergoed vanuit de zorgverzekering.

Binnenkort valt er een flyer bij u op de mat. Doe dan alvast de valrisico test!

Voor meer informatie neem contact op met Fysiotherapie Spaarndam en vraag dan naar Bas Rombouts. Telefonisch 023-5371755 of per mail naar info@fysiotherapiespaarndam.nl.