Al het nieuws

Zaaidag 22 april 2024 – bij het dorpscentrum.

Beste Dorpsgenoten, Zoals jullie wellicht hebben gezien in het dorpsorgaan doen we in Spaarndam dit jaar ook mee aan de Nationale zaaidag.

Een dag die in het teken staat van het ondersteunen van de (wilde) bijen en andere bestuivende insecten. 

 We hebben bij de st Adelbertus- en Spaarneschool bloemzaad uitgedeeld zodat de kinderen zelf ook … Lees verder “Zaaidag 22 april 2024 – bij het dorpscentrum.”

Kennemer Vogeldag

KENNEMER VOGELDAG IN DE KIJKER Wilt u ook een keer van alles zien en horen over onze vogels in een unieke, natuurlijke en romantische omgeving? Kom dan op zondag 7 april naar Fort benoorden Spaarndam: Daar kunt u onder leiding van gidsen struinen door drie prachtige vogelbiotopen: het Landje van Gruijters, de Hekslootpolder en hetMunitiebos … Lees verder “Kennemer Vogeldag”

Uitslag Kerstbomen Loterij 2024

Het was weer een drukke bedoening tijdens de kerstboominzameling. volgend Dorpsorgaan zal er uitgebreid verslag van worden gedaan. Maar het belangrijkste nu is natuurlijk de uitslag van de loterij. De winnende loten zijn: 625, 457 en 463. De winnaars kunnen contact op nemen met Jacques op nummer 06-29255203, dan maken we een afspraak zodat jij … Lees verder “Uitslag Kerstbomen Loterij 2024”

Openbare Dorpsraad Vergadering

Op 26 september om 20:00 is er weer een Openbare Dorpsraadvergadering. Locatie: Dorpscentrum Tijdstip: 20:00 (inloop 19:30) Iedereen is welkom!

Schiphol inspraak van ORS naar MRS

Beste bewonersorganisaties, kiespersonen en clustervertegenwoordigers, Met ingang van 1 juli 2023 zal de Maatschappelijke Raad Schiphol (MRS) worden opgericht. Deze Raad biedt uw bewonersorganisatie de kans om betrokken te raken (of te blijven) bij de ontwikkeling van de luchthaven Schiphol en de effecten van het vliegverkeer op de leefomgeving. De komende periode gaan we toewerken … Lees verder “Schiphol inspraak van ORS naar MRS”

Fotowedstrijd Kennemer Vogeldag 2023

Dit jaar is er voor het eerst een fotowedstrijd verbonden aan de Kennemer Vogeldag, het thema is ‘Vogels in de kijker’. Natuurlijk bedoelen we daarmee niet alleen de verrekijker, maar ook de telescoop of gewoon het blote oog. In ieder geval bedoelen we ook de (tele)lens van je camera. We zijn vooral nieuwsgierig naar jullie eigen … Lees verder “Fotowedstrijd Kennemer Vogeldag 2023”

Kerstbomen Lootjes

Lootjes kerstbomenactie Spaarndam (oost). Uitslag: 318, 515 en 453. Als jij dit lootje hebt zend dan even een berichtje naar info@dorpsraadspaarndam.nl of bel met 06-29255203 om je prijs op te halen. Er zijn drie bonnen ter waarde van € 10 beschikbaar !

Kerstdiner Spaarndam

Samen kerstvieren op kerstavond in het Dorpscentrum. Door Spaarndammers voor Spaarndammers. Er wordt een zes gangen menu geserveerd voor slechts 15 euro, zodat het ook bereikbaar is voor de kleine portemonnee om uit eten te gaan met kerst. Komt allen en neem een buurman/-vrouw mee. Er is muziek, gezelligheid en er wordt een traditioneel kerstverhaal … Lees verder “Kerstdiner Spaarndam”

Openbare Dorpsraadvergadering Najaar 2022

Dinsdag 15 november aanstaande vindt de openbare Dorpsraadvergadering plaats in het Dorpscentrum van Spaarndam. Aanvang 20:00, inloop 19:30. In bijlage vind u de agenda en aanvullende informatie. Komt allen!

Bomen op de Oostkolk

Vanaf 29 november tot en met 1 december worden nieuwe bomen geplaatst op de Oostkolk.

Werkzaamheden Grote Sluis Brug

van 7-11-2022 tot en met 11-11 2022 zijn er werkzaamheden aan de Sluisbrug. Het verkeer zal hierdoor gestremd zijn. Het wordt aangeraden alternatieve routes te kiezen voor zover mogelijk.

Openbare vergadering Dorpsraad Spaarndam

Eindelijk is het weer mogelijk om een openbare Dorpsraad vergadering in te plannen. Deze vindt plaatst dinsdag 7 juni 2022 in het Dorpscentrum. Inloop is vanaf 19:00, we starten om 19:30. Om 22:00 is gepland om af te ronden. In bijlage vind je de agenda van deze avond. Komt Allen! Vriendelijke groet, Bestuur Dorpsraad Spaarndam … Lees verder “Openbare vergadering Dorpsraad Spaarndam”

Valanalyse

Ben of kent u iemand die de afgelopen maanden gevallen is? Of heeft u moeite met lopen, balans houden of bewegen? Dan zijn wij opzoek naar u! In Nederland komt iedere vijf minuten een 65-plusser zo ernstig ten val, dat een behandeling op de Spoedeisende Hulp nodig is. Naast uiteraard het persoonlijk ongemak, neemt hierdoor … Lees verder “Valanalyse”

Wegwerkzaamheden Spaarndammerdijk Oost

Vandaag (11-3-22) heeft Dorpsraad Spaarndam namens het dorp de wegwerkers aan de Spaarndammerdijk een lunch aangeboden bij cafetaria ’t Sluisje als bedankje voor de prachtige nieuwe weg. De dijk zal in de komende weken verder worden ingericht waarmee de laatste werkzaamheden voor eind maart zullen worden afgerond. Dan zal de weg ook weer volledig in … Lees verder “Wegwerkzaamheden Spaarndammerdijk Oost”

Kerklaan Spaarndam

Aan de Kerklaan beginnen in week 28 de werkzaamheden om de verkeerssituatie verder te verbeteren. Zie brief in bijlage. https://dorpsraadspaarndam.nl/wp-content/uploads/2022/03/Bewonersbrief-start-werk-Kerklaan.pdf

Haarlemmermeer meldingen buitenruimte

Graag uw aandacht voor het volgende: Meldingen werkzaamheden openbare buitenruimte Onze afdeling Coördinatie Bereikbaarheid is momenteel beperkt bemand. Daarom kan het voorkomen dat bewoners niet tijdig genoeg van werkzaamheden in de wijk op de hoogte zijn. Normaal ontvangen bewoners 14 dagen voor aanvang van de werkzaamheden een brief van de gemeente. Nu kan het voorkomen dat … Lees verder “Haarlemmermeer meldingen buitenruimte”

Jachthaven De Rietpol

In het juni-nummer van het Dorpsorgaan was er nog niet veel nieuws te melden m.b.t. De Rietpol. Inmiddels zijn we een stapje verder. Zoals al geschreven in het juni-nummer heeft De Rietpol een nieuwe eigenaar. Het is verkocht aan Spaarnedock. Deze projectontwikkelaar heeft aan een aantal omwonenden, die zich verenigd hebben in Werkgroep de Rietpol, … Lees verder “Jachthaven De Rietpol”

Kolksluis renovatie animatie

Kijk hier naar de animatie van de werkzaamheden aan de kolksluis.

Voortgang renovatie Spaarndammerdijk Haarlemmermeer

Op 8 juni van 19.30-21.00u is er een online informatieavond over de renovatie van de Spaarndammerdijk in Spaarndam. Wil je hierbij zijn? Meld je aan via info@haarlemmermeer.nl Deze video laat mooi zien wat er gaat gebeuren👇🏼 https://vimeo.com/548509525?ref=em-share

Wegwerkzaamheden-2023 Spaarndam West

Dorpsraad Spaarndam heeft eind april verkennende gesprekken gevoerd met de Procesmanager van de gemeente Haarlem over voorgenomen reconstructie/opknappen van de verbindingswegen tussen Haarlem en Spaarndam. Het betreft de Slaperdijkweg (inclusief fietspad), van Vlietweg tot Redoute en de herinrichting van de Spaarndamseweg, Jan Gijzenkade tot Pol/Nieuwe rijweg. Inmiddels zijn hierover 2 startnotities verschenen die voor het … Lees verder “Wegwerkzaamheden-2023 Spaarndam West”

Spaarndammerdijk groen

Michel Rog (Wethouder Haarlem) en Simone Jay (initiatiefneemster) plaatsten de dag na de start van de lente de eerste boom om de dijk verder aan te kleden met het geplande groen. Er zal de komende twee weken tijdens werkdagen tussen 08:00 en 16:00 stremming van verkeer zijn. Het is dus aan te raden een andere … Lees verder “Spaarndammerdijk groen”

Fietsverkeer Spaarnebuiten

Zoals bepaalt in het bestemmingsplan Spaarnebuiten – Rijnlandshuis komt er een langzaam verkeer verbinding vanuit Spaarnebuiten die aansluit op het terrein van het Rijnlandshuis. Hierdoor kunnen bewoners binnendoor fietsen en wandelen richting het oude dorp. Er komt dan een brug tussen Spaarnebuiten en het Rijnlandhuisterrein en de verbinding vindt zijn weg via de Grote Sluis … Lees verder “Fietsverkeer Spaarnebuiten”

Definitief ontwerp vergroening Spaarndammerdijk (West)

Na een uitgebreide inspraak- en overlegronde zijn op het voorontwerp van de vergroening van de Spaarndammerdijk een aantal wijzigingen doorgevoerd. Deze wijzigingen zijn aangevoerd door aanwonenden van de dijk. Het gaat om specifieke wijzigingen betreffende de aanplant van struiken en bomen en/of de specifieke plaats hiervan. Op het laatste moment is toegevoegd een drietal (lei) … Lees verder “Definitief ontwerp vergroening Spaarndammerdijk (West)”

Amsterdamse haven

De Amsterdamse haven kent een ongebreidelde expansiedrift. Dit heeft in het verleden al geleid tot annexatie van gebieden ten oosten van de Machineweg. Het heeft er alle schijn van dat Amsterdam opnieuw uitbreiding van de haven wenst en dat het nu ten koste moet gaan van gebieden ten westen van de Machineweg: Noordelijke Houtrakpolder. Het … Lees verder “Amsterdamse haven”

Roeivereniging De Stern (Velsen)

Gemeente Velsen heeft roeivereniging de Stern uit Velsen een bouwvergunning verleend. Lees hier de Zienswijze dan de Dorpsraad.

Domus Plus / Skaeve Huse Hekslootpolder

Gemeente Haarlem is voornemens een Domus Plus opvang of Skaeve Huse te plaatsen in de Hekslootpolder. Dorpsraad Spaarndam heeft een zienswijze ingediend. Lees hier de zienswijze.

Vergroening Spaarndammerdijk (West)

De westelijke dijk (Spaarndammerdijk, visserseinde en IJdijk) in Spaarndam wordt vergroend. Hierbij wordt de aankleding met struiken, hagen en bomen verdere invulling gegeven. Dit komt de uitstraling van de dijk te goede en heeft mede ten doel het verkeer rustiger te laten doorstromen. Voor aanvullingen of vragen kun je mailen naar info@dorpsraadspaarndam.nl Je kan hier … Lees verder “Vergroening Spaarndammerdijk (West)”

Compensatie gasstoring Spaarndam

Op 5 augustus 2020 was er in Spaarndam een grote gasstoring. De storing bracht veel ongemak met zich mee en leidt er toe dat de netbeheerder, Stedin gaat compenseren voor het ongemak. Begin oktober jongstleden zou hier vervolg aan gegeven worden, dat is door omstandigheden (iets) later geworden. Wij hebben bij navraag over de verdere … Lees verder “Compensatie gasstoring Spaarndam”

Kolksluis Spaarndam

De Kolksluis is aan renovatie toe. Rijnland is het traject van onderzoek, plannen en informeren van de omgeving aan het uitvoeren. Hierna zal met de vergunning vanuit de gemeente de renovatie plaatsvinden. Met de onderstaande links kun je de voortgang volgen en je mening geven over de aanpak en uitvoering. https://app.hellodialog.com/ref/mail/online/3726/356731/70f1e825fc6e2d0baaa6fe08 https://www.rijnland.net/werk-in-uitvoering/sluizen-spaarndam-overig/kolksluis https://app.hellodialog.com/ref/mail/online/3724/350298/ede5a368f529a736232bbdbb https://www.rijnland.net/werk-in-uitvoering/sluizen-spaarndam-1/sluizen-spaarndam-overig/uw-mening-telt

Watervilla’s Spaarnebuiten

Het Dorpsorgaan 2e-3e kwartaal is rondgebracht of gaat u binnenkort ontvangen. Het is een dubbeldik jubileumnummer geworden, volledig in kleur en met tal van extra’s! Door de korte tijdstermijn met drukken kon een belangrijk bericht niet opgenomen worden in deze uitgave. We vinden het wel belangrijk dat dit onderwerp goed belicht wordt. Vandaar deze extra … Lees verder “Watervilla’s Spaarnebuiten”

Dorpsraad bestuur voltallig bezet

Vandaag is in besloten vergadering een voorschot genomen op de eerstvolgende openbare vergadering die momenteel nog niet gepland kan worden vanwege het Corona virus. In deze vergadering zijn de taken en functies verdeeld om de dossiers niet onnodig lang te laten liggen. Want ondanks de crisis staat de toekomst niet stil. In bestuurlijke stemming zijn … Lees verder “Dorpsraad bestuur voltallig bezet”

Vier verkiesbare kandidaten voor het bestuur van Dorpsraad Spaarndam, verkiezingen voor bestuur zijn daardoor niet nodig.

Er hebben zich vijf personen aangemeld om deel te nemen aan de geplande verkiezingen voor het bestuur van de Dorpsraad Spaarndam. Eén van hen blijkt niet binnen het verkiesbare gebied te wonen en valt daardoor helaas af als kandidaat. De Dorpsraad is blij met de groep enthousiaste kandidaten, die bij eerstvolgende openbare vergadering bij acclamatie … Lees verder “Vier verkiesbare kandidaten voor het bestuur van Dorpsraad Spaarndam, verkiezingen voor bestuur zijn daardoor niet nodig.”

Nieuwe verkiezingen voor de Dorpsraad

Door aftredende en terugtrekkende bestuursleden van de Dorpsraad Spaarndam zijn er nu verkiezingen gewenst. We zijn op zoek naar tenminste 5 kandidaten voor 4 verkiesbare plaatsen. Waarom 5? Statutair heeft de Dorpsraad een minimale omvang van vijf leden nodig, en er zijn nu nog 4 leden over. We willen het liefst zeven bestuursleden, en één … Lees verder “Nieuwe verkiezingen voor de Dorpsraad”

Reactie op de visie 2040 van recreatieschap Spaarnwoude

Recreatieschap Spaarnwoude heeft een visie voor het gebied tot 2040 gepubliceerd. De werkgroep Ruimtelijke Ordening heeft de visie uitgebreid doorgenomen en een zienswijze ingestuurd naar het recreatieschap. De visie en de zienswijze kun je hieronder terugvinden.

Gespreksverslag De Rietpol

Rik Stapel heeft als vertegenwoordiger van de Dorpsraad, samen met een aantal omwonenden een gesprek gehad met de nieuwe eigenaar van De Rietpol. De Dorpsraad is positief over dit gesprek en kijkt halsreikend uit naar het vervolg van het proces. Goed om te weten: Enkele  aanwezigen hebben te kennen gegeven dat dit verslag niet volledig … Lees verder “Gespreksverslag De Rietpol”

Reactie Kerklaan

De werkgroep verkeer van de Dorpsraad heeft onderstaande reactie gegeven over de plannen voor het parkeerterrein aan de Kerklaan. Geachte heer Mulder, Beste Theo, Met aandacht heeft de Dorpsraad van Spaarndam de plannen bestudeerd betreffende de renovatie van de Kerklaan en de aanleg van een parkeerterrein aldaar. De Dorpsraad ondersteunt het plan van harte en … Lees verder “Reactie Kerklaan”

Verkiezingen!

Bekendmaking: Het is weer zover, we gaan weer verkiezingen houden voor de Dorpsraad. Het was lang niet mogelijk om voldoende kandidaten voor verkiezingen te vinden, waardoor als er iemand zich aanmeldde, deze automatisch lid werd van de Dorpsraad. Inmiddels is de Dorpsraad weer gezond en wel en willen er graag weer meerdere mensen zich kandidaat … Lees verder “Verkiezingen!”

Herstel van de Spaarndammerdijk: denk mee en praat mee

Gemeente Haarlemmermeer wil graag van iedereen weten hoe ze het beste met de Spaarndammerdijk om kunnen gaan. De Dorpsraad neemt in ieder geval deel aan de begeleidingsgroep, maar het zou mooi zijn als er meer mensen willen bijdragen aan dit initiatief. Hieronder de oproep van de gemeente: De gemeente Haarlemmermeer wil dat de Spaarndammerdijk weer … Lees verder “Herstel van de Spaarndammerdijk: denk mee en praat mee”

Reactie op verkeeronderzoek Spaarndammerdijk

Er is zoals wellicht bekend een verkeersonderzoek gehouden voor de weg over de dijk tussen Halfweg en Spaarndam, de Spaarndammerdijk. Hierop heeft de verkeerscommissie van de Dorpsraad feedback gegeven aan het college van B&W van Haarlemmermeer. Dat valt in bijgevoegd verslag te lezen.

Verslag openbare Dorpsraadvergadering 28 maart 2019

Het was een roerige vergadering, we hebben er dan ook langer dan gebruikelijk over gedaan om er een goed verslag van te maken. Het verslag is hier te downloaden, samen met de presentatie van Gerard Jägers over de huidige status met Schiphol.

Ice planet verkeer – gestelde vragen van de Dorpsraad over de plannen

Zoals de Dorpsraad al vaker heeft aangekondigd is er een plan om bij Zijkanaal C een nieuw park met ijsbaan aan te leggen. De Dorpsraad maakt zich los van onder andere de schade aan de natuur ook zorgen over de gevolgen voor het verkeer. Daarom hebben we een aantal vragen gesteld aan het college van … Lees verder “Ice planet verkeer – gestelde vragen van de Dorpsraad over de plannen”

26 maart – openbare dorpsraadvergadering in het Dorpscentrum

Aankomende dinsdag 26 maart is er weer openbare dorpsraadvergadering in het dorpscentrum. De vergadering start zoals gebruikelijk om 20:00 en is rond 22:00 afgelopen. De onderwerpen: Opening SLS-gelden Schiphol Draagvlakonderzoek grenscorrectie Verkeer Ice-planet/ Wheeler-planet Dijk naar Halfweg De kolk/ Kerklaan (parkeren) Dijk oude dorp Ontsluiting SpaarneBuiten Thea de Roos – Spaarndam en het water Rondvraag

Inventarisatie draagvlak voor draagvlakonderzoek bij Provinciale Staten

Zoals vermeld in het laatste Dorpsorgaan heeft de Dorpsraad bij de Provinciale Staten gevraagd hoe zij staan tegenover het draagvlakonderzoek dat hen is opgedragen door de Tweede Kamer. Het is kort dag geweest, de opdrachtbrief van de minister is nog maar net binnen. Zie onderstaand het resultaat. De vraag die is gesteld aan fracties Provinciale … Lees verder “Inventarisatie draagvlak voor draagvlakonderzoek bij Provinciale Staten”

De Dorpsraad blijft de situatie met de afgesloten Spaarndammerdijk volgen

We blijven de situatie met de afgesloten Spaarndammerdijk nauwgezet volgen. Hieronder de e-mail die Rik Stapel namens de Dorpsraad naar de gemeente Haarlemmermeer heeft gestuurd waarin we aandacht voor de situatie vragen. Van: Rik Stapel [mailto:rik.stapel@dorpsraadspaarndam.nl] Verzonden: zondag 3 maart 2019 09:12 Aan: ‘Marjolein Steffens‘ Onderwerp: Spaarndammerdijk Beste mevrouw Steffens, Vorige week las ik in het Haarlems Dagblad een artikel … Lees verder “De Dorpsraad blijft de situatie met de afgesloten Spaarndammerdijk volgen”

Nieuwjaarsreceptie Spaarndam

Samen met de ondernemingsvereniging Spaarndam e.o. en het Dorpscentrum organiseert de Dorpsraad Spaarndam een nieuwjaarsreceptie. Iedere Spaarndammer is van harte welkom! Wanneer: Zaterdag 5 januari 2019 van 15:00 – 17:00 Waar: Dorpscentrum Spaarndam Ringweg 36, 2064 KK Spaarndam

Ook meehelpen aan het meestgelezen kwartaalblad van Spaarndam?

Het Dorpsorgaan van Spaarndam is al vele jaren bekend in alle windstreken van Spaarndam. We willen graag een breed gelezen blad zijn dat naast het vertellen over waar de Dorpsraad mee bezig is ook een platform is waar iedereen elkaar op de hoogte kan houden van de andere dorpse aangelegenheden en waar we elkaar kunnen … Lees verder “Ook meehelpen aan het meestgelezen kwartaalblad van Spaarndam?”

Openbare dorpsraadvergadering 15 november 2018

Er is weer een openbare Dorpsraadvergadering 15 november. De vergadering is zoals gebruikelijk in het Dorpscentrum. De onderwerpen voor 15 november Dorpsraadverkiezingen: René van Lieshout stapt uit de Dorpsraad, inmiddels hebben we al twee kandidaten om hem te vervangen: Jur Speets Paul Boom Uitbreiding van SpaarneBuiten: Wat vindt u daarvan? Stand van zaken Schiphol Werkgroep Verkeer

Nieuwe kandidaat voor de Dorpsraad: Jur Speets

Jur Speets heeft zich als kandidaat aangemeld voor de Dorpsraad. Hij is econoom, goed thuis in financiële zaken en stelt zich kandidaat voor de functie van penningmeester. Hij  woont nu een paar jaar in Spaarndam en beseft dat een dorp als Spaarndam in een groene omgeving in de randstad geen vanzelfsprekendheid is en inzet vereist. … Lees verder “Nieuwe kandidaat voor de Dorpsraad: Jur Speets”

Kandidaat voor de Dorpsraad Paul Boom wil zich even voorstellen

In 1990 ben ik Spaarndam komen wonen omdat ik als cardioloog in het Rode Kruis Ziekenhuis te Beverwijk ging werken. In Spaarndam hebben wij eerst gedurende 12 jaar in de Van Meeuwenstraat gewoond en daarna vanaf 2002 op het Talesiuspark. Mijn beide dochters ( geboren in 1987 en 1990) zijn dan ook in Spaarndam opgegroeid … Lees verder “Kandidaat voor de Dorpsraad Paul Boom wil zich even voorstellen”

Debat in de Eerste Kamer

Op 9 en 10 juli jl. heeft het plenaire debat plaatsgevonden in de Eerste Kamer over 12 bestuurlijke fusies van 38 gemeenten. Gelukkig was er plek op de kleine publieke tribune om erbij te kunnen zijn. Het debat ging vooral over de samenvoeging van de gemeenten Groningen, Haren en Ten Boer, maar er werden ook … Lees verder “Debat in de Eerste Kamer”

Openbare dorpsraadvergadering 26 april 20:00

Beste Spaarndammers, Er is weer een openbare dorpsraadvergadering, op 26 april om 20.00 in het Dorpscentrum bespreken we het volgende: De onderwerpen: Hoe zit het nu met de bestuurlijke fusie en wat doet de Dorpsraad? Wat verandert er in het Recreatieschap Spaarnwoude en wat betekent dat voor de Groene Buffer? Stand van zaken Schiphol Hartje … Lees verder “Openbare dorpsraadvergadering 26 april 20:00”

Hartje van Spaarndam – update maart 2018

Het bestuur van de Stichting Leefbaarheid Schiphol (SLS) heeft laten weten dat het oude plan voor Hartje Spaarndam geen subsidie kon krijgen, omdat het te ingewikkeld was en te veel leek op een eerder plan voor Halfweg-Zwanenburg dat destijds veel commotie opriep. Ook de fasering van het oude plan was onvoldoende doordacht. Zie hierover het … Lees verder “Hartje van Spaarndam – update maart 2018”

Bestuurlijke herindeling – stand van zaken in maart 2018

Tweede Kamer aan zet Zoals u ongetwijfeld weet is de Dorpsraad uitgenodigd op een hoorzitting van de Tweede Kamer in Den Haag. Wij hebben daar wederom gepleit voor een grenscorrectie voor Spaarndam ten faveure van Haarlem. We hebben daarbij opnieuw verwezen naar de beide debatavonden en de peiling in Spaarndam. Voor ons is en blijft … Lees verder “Bestuurlijke herindeling – stand van zaken in maart 2018”

Uitleg en update van de werkgroep Verkeer bij de belangrijke verkeerthema’s in Spaarndam

Afgelopen maanden heeft de werkgroep verkeer hard gewerkt aan enkele knellende dossiers. Dat gebeurt in nauw overleg met bewoners, direct betrokkenen en de verschillende overheden. De dijk De verkeerssituatie op de dijk is misschien wel het meestbesproken onderwerp van de Dorpsraad, in ieder geval van de werkgroep Verkeer. Het leeft bij iedereen, iedereen heeft er … Lees verder “Uitleg en update van de werkgroep Verkeer bij de belangrijke verkeerthema’s in Spaarndam”

Dorpsraad Spaarndam over één Spaarndam bij de Tweede Kamercommissie voor BiZa

We hebben weer nieuws over de gemeentelijke herindeling van Spaarndam. De Dorpsraad Spaarndam heeft afgelopen woensdag (31 januari) bij de vaste Tweede Kamercommissie voor Binnenlandse Zaken een pleidooi gehouden om Spaarndam één dorp te maken. Dit naar aanleiding van het fusieproces tussen haarlemmermeer en Haarlemmerliede & Spaarnwoude. Jolijt de Jongh: “Ik had drie minuten om … Lees verder “Dorpsraad Spaarndam over één Spaarndam bij de Tweede Kamercommissie voor BiZa”

Presentatie en verslag van openbare dorpsraadvergadering 21 november 2017

Het heeft even op zich laten wachten, maar hierbij het verslag en de presentatie van de openbare Dorpsraadvergadering van 21 november. Notulen Dorpsraadvergadering 21 november Openbare dorpsraadvergadering 21 november 2017 – Dorpsraad Spaarndam

Openbare dorpsraadvergadering 21 november

Verslag van de openbare Dorpsraadvergadering van 6 april 2017.

Klik hier voor het verslag.

Reactie van de Dorpsraad op artikel in het HD van 15 maart 2017.

Peiling Dorpsraad. De gemeente Haarlemmerliede laat bij monde van burgemeester Heiliegers weten dat de peiling (enquête) die de Dorpsraad heeft gehouden ‘een aantal methodische beperkingen kent’. De Dorpsraad zou ook geen juiste conclusies hebben getrokken uit de antwoorden. Op onze website is heel inzichtelijk dat we dit juist wel hebben gedaan. De Dorpsraad was zelfs … Lees verder “Reactie van de Dorpsraad op artikel in het HD van 15 maart 2017.”

Ontwerpbestemmingsplan “Poldermanterrein”

Op het gemeentehuis in Halfweg ligt ter inzage het inrichtingsplan voor het “Poldermanterrein”. Daar zal onder andere de nieuwe winkel van Albert Hein komen. Klik hier voor meer informatie.

“Ruime meerderheid van ingediende zienswijzen voor fusie met Haarlemmermeer”.

Uit het Haarlems dagblad van 20 februari 2017, door Richard Stekelenburg. Klik hier voor het artikel. Klik hier voor de zienswijze die de Dorpsraad heeft ingediend. Op donderdag 23 maart is er in De Zoete Inval een hoorzitting over de zienswijzen. Hier kan men zijn of haar zienswijze toelichten. Klik hier voor meer informatie.

Een pluim voor de Dorpsraad

Dorpscentrum, 10 februari om negen uur in de morgen. De VVD fractie Haarlem én de Staten bedankt de Dorpsraad voor haar tomeloze inzet en betrokkenheid voor alle Spaarndammers. Mensen die zich inzetten om de leefbaarheid van Spaarndam en de omgeving goed te houden en te trachten heel Spaarndam als één dorp onder de gemeente Haarlem … Lees verder “Een pluim voor de Dorpsraad”

Hebt u opmerkingen of bedenkingen bij het Herindelingsontwerp ?

Het staat iedereen vrij een zienswijze (uw opmerkingen of bedenkingen) in te dienen. Klik hier voor een voorbeeld. Klik hier voor de zienswijze van de Dorpsraad. Dit kan tot 10 februari. De zienswijze moet worden ingediend bij de Gemeente H&S. De gemeente stuurt alle zienswijzen mee bij hun definitieve advies aan de Provinciale Staten. De … Lees verder “Hebt u opmerkingen of bedenkingen bij het Herindelingsontwerp ?”

Hoe staat de Dorpsraad in het herindelingsproces.

De Dorpsraad zelf heeft geen voorkeuren of meningen bij het herindelingsproces. De Dorpsraad vertegenwoordigt de Spaarndamse bevolking. De Dorpsraad is van mening dat de Gem. H&S het proces redelijk zorgvuldig en goed uitvoert. De keuze voor Haarlemmermeer is ons inziens een goede. Klik hier voor het informatieblad “Natuurlijk verbonden”. Alleen uit de peiling van mei … Lees verder “Hoe staat de Dorpsraad in het herindelingsproces.”

Verslag van de openbare Dorpsraadvergadering van 22 november 2016.

Klik hier voor het verslag.

Inspreken over de herindeling en indienen zienswijze.

In december gaat de Dorpsraad inspreken bij de gemeentes: bij Haarlemmerliede & Spaarnwoude op 1 december, bij Haarlem op 8 december en bij de gemeenschappelijke raadsvergadering van H&S en Haarlemmermeer op 13 december. Wat gaan wij zeggen? Wij gaan de wens van Spaarndam Oost om naar Haarlem te gaan weer naar voren brengen. Zie de … Lees verder “Inspreken over de herindeling en indienen zienswijze.”

Energie voor Spaarndam.

Samen werken aan duurzame energie voor Spaarndam! Er is een coöperatie in oprichting voor het opwekken van zonne-energie in Spaarndam en omgeving. Lees hier meer. Of ga naar de website: www.energievoorspaarndam.nl

Teleurgesteld in het Haarlems Dagblad.

Teleurgesteld Het artikel in het Haarlems Dagblad van 22 oktober met als titel: ‘Spaarndam: niet over naar polder’ ervaren we als Dorpsraad zeer teleurstellend. We snappen de aanleiding niet. En het klopt niet. Hoe is het dan wel? De Dorpsraad heeft na het fusiebesluit van eind juni in een brief aan de gemeente Haarlemmerliede & … Lees verder “Teleurgesteld in het Haarlems Dagblad.”

ORS-bewoners keuren gebruiksplan Schiphol 2017 af.

Vrijdag 30 september 2016 De Gebruiksprognose Schiphol 2017 ademt de sfeer van ongebreidelde groei, wat in strijd is met de letter en de geest van het Aldersakkoord (‘selectieve groei mainport’) en de politieke doelstelling in de Actieagenda van het kabinet (‘ontwikkeling in balans met de omgeving’). Klik hier voor het gehele artikel. En voor meer informatie … Lees verder “ORS-bewoners keuren gebruiksplan Schiphol 2017 af.”

Renovatie Zijkanaal C weg.

De Gemeente Haarlemmerliede en Spaarnwoude heeft de renovatie van de Zijkanaal C weg ter hand genomen. Alle kruisingen worden verhoogd uitgevoerd met snelheidsdrempels. De maximale snelheid wordt verlaagd van 80 tot 60 k/uur. Wij vragen de dorpsbewoners zich te houden aan deze maximale snelheid en deze snelheid verder te verlagen bij de kruisingen. Het fietspad … Lees verder “Renovatie Zijkanaal C weg.”

Onduidelijkheden over groei Schiphol blijven bestaan.

Schiphol groeit snel naar de grens toe van het in het Aldersakkoord afgesproken aantal vliegbewegingen: 500.000. Het maximum aantal nachtvluchten, 29.000 per jaar, wordt al enige tijd overschreden met 3.000. Klik hier voor het gehele artikel van Gerard Jägers.

Versmallingen op de dijk.

De geplande versmallingen op de dijk zijn aangebracht. Ze zijn bedoeld om alle verkeersdeelnemers op de dijk goed te laten samenwerken, ook voetgangers. Er kunnen meningsverschillen zijn over de esthetische kanten; laten we het nu aanvaarden en ervaren. De foto is van P. van den Klinkenberg.

Fusiepartner is de Gemeente Haarlemmermeer.

De werkgroep Herindeling van de Dorpsraad beraadt zich op verder te nemen stappen. Voor de eerste stap: een brief aan de Gemeente Haarlemmerliede & Spaarnwoude en de Gemeente Haarlemmermeer met een kopie aan de Provincie Noord-Holland en de Gemeente Haarlem klikt u hier. Klik hier voor het gesprek in het Haarlems Weekblad Henk van Ommeren met … Lees verder “Fusiepartner is de Gemeente Haarlemmermeer.”

Eindrapportage van het keuzeproces voor het kiezen van een fusiepartner voor de Gemeente Haarlemmerliede & Spaarnwoude.

Lees hier de eindrapportage. Deze is ook te vinden op de website van de Gemeente Haarlemmerliede & Spaarnwoude onder “Horizon en Stip”.

Verslag van de bevindingen van diverse Dorpsraadsleden van de bewonersavond op 8 juni.

Enkele Dorpsraadsleden hebben de bewonersavond op 8 juni in De Zoete Inval bijgewoond en met diverse bestuurderen gesproken. Lees hier hun verslag.

Persbericht naar aanleiding van de uitslag van de peiling/enquête, gehouden in Spaarndam.

Klik hier voor het bericht. De uitslag van de peiling/enquête en een verslag van de Debatavond van 26 mei 2016 vindt u hieronder.

Feitelijke uitslag peiling/enquête over de bestuurlijke toekomst van Spaarndam

Klik hier

Verslag Debatavond van 26 mei 2016

Klik hier.

Ter informatie:

Haarlem: Kadernota 2016: Frisse blik naar de toekomst, klik hier. Amsterdam: informatie over de stadsschuld of tekort (Financieel dagblad), klik hier.

Nuancering artikel Haarlems Dagblad

In het Haarlems Dagblad van zaterdag 21 mei staat op de voorpagina de pittige kop “Spaarndam wil naar Haarlem”. Dit naar aanleiding van onze brief aan de Gedeputeerde Staten van Noord-Holland. De kop en de eerste zin in het artikel in het Haarlems Dagblad kloppen niet. De Dorpsraad heeft nog geen standpunt ingenomen. Wij willen … Lees verder “Nuancering artikel Haarlems Dagblad”

Debat avond

De Dorpsraad Spaarndam nodigt u uit … De Dorpsraad nodigt u uit met elkaar en met ons in debat te gaan over het onderwerp: ‘Spaarndam één dorp, ja of nee?’. De debatavond zal u meer informatie geven over de voors en tegens.

PEILING

Spaarndam één dorp, ja of nee? Zoals u weet heft de gemeente Haarlemmerliede & Spaarnwoude zich op en is op zoek naar een fusiepartner. De Raad heeft indertijd besloten als ongedeelde gemeente te fuseren. Op dit moment zijn er drie gemeenten waarmee zij zogenaamde ‘verdiepingsgesprekken’ voeren, te weten: Velsen, Haarlemmermeer en Amsterdam. Haarlem is met … Lees verder “PEILING”

0 reacties

Minima regeling

De gemeente Haarlem wil dat iedereen mee kan doen in de maatschappij; ook de mensen met een met een minimuminkomen én een krappe beurs Voor deze doelgroep zijn veel regelingen in het leven geroepen. In de folder ‘Extra’s voor Haarlemmers met een krappe beurs’ zijn alle regelingen beschreven. In de bijlage is de folder meegezonden … Lees verder “Minima regeling”

0 reacties

Verslag openbare vergadering

Verslag van de Openbare Dorpsraadvergadering Spaarndam Datum:                                     21 april 2016 Plaats:                                     Dorpscentrum, Ringweg 36 te Spaarndam Tijd:                                         20.00 – 22.15 uur

BroedSeizoen

HET BROEDSEIZOEN IS BEGONNEN Wat kunt u doen tegen overlast van meeuwen? Tijdens het broedseizoen, dat van april tot en met augustus loopt, zorgen Meeuwen vaak voor veel overlast. Ze trekken vuilniszakken open, kunnen agressief zijn en zorgen voor geluidsoverlast.